Οι δηλώσεις Yellen και η αναμονή αποτελεσμάτων της έκθεσης απασχόλησης «έριξαν» τη Wall Street

Οι δηλώσεις Yellen και η αναμονή αποτελεσμάτων της έκθεσης απασχόλησης «έριξαν» τη Wall Street

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα απωλειών για τη  Wall Street στον απόηχο τόσο των χθεσινών δηλώσεων Yellen όσο και των αποτελεσμάτων της έκθεσης απασχόλησης που αναμένονται αύριο.

Καθοδική είναι η πορεία της Wall Street σήμερα, ως συνέχεια τη χθεσινής πτώσης στον απόηχο των δηλώσεων της J. Yellen της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδεχόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου της Federal Reserve τον Δεκέμβριο αλλά και ενόψει της αναμονής της έκθεσης απασχόλησης που θα ανακοινωθεί αύριο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε καθοδικά σε ποσοστό 0,03% κατά 5 μονάδες και έκλεισε στις 17.863 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κινήθηκε και αυτός καθοδικά κατά 0,28% και στις -14 μονάδες και έκλεισε στις 5.128 μονάδες. Καθοδικά κινήθηκε και ο S&P500 σε ποσοστό 0,11% και -2 μονάδες στις 2.100 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones, οι 16 κινήθηκαν ανοδικά και οι 14 καθοδικά. Από τις ανοδικές ξεχώρισαν οι United Health Group Inc. με άνοδο 1,39% στα 116,23 δολάρια και η Visa Inc. με άνοδο 1,20% στα 79,29 δολάρια. Από τις μετοχές σε πτώση, ξεχωρίζουν οι Chevron Corp με πτώση κατά 2,28% στα 94,56 δολάρια και η Εxxon Mobil με πτώση 1,35% στα 84,82 δολάρι82

Οι βραχυπρόθεσμες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν σήμερα σε νέο υψηλό τετραετίας μετά τη δήλωση του Υπουργείου Εργασίας πως ο αριθμός των ατόμων που κατέθεσαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, σκαρφάλωσε στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου διμήνου-με την επίσημη έκθεση απασχόλησης να ανακοινώνεται αύριο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τους δείκτες απασχόλησης στις ΗΠΑ για να προβλέψουν αν η Federal Reserve θα αυξήσει το επιτόκιο για πρώτη φορά σχεδόν μέσα σε μια δεκαετία.

Στα επιχειρηματικά νέα αύξηση κερδών της τάξης του 11% ανακοίνωσε η Facebook για το γ'' τρίμηνο, παρά τα αυξημένα έξοδα. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, από 3,2 δις δολάρια στα 4,5 δις, καθώς η συνολική διαφημιστική δαπάνη στα κοινωνικά δίκτυα ενισχύθηκε.

Ιδιαίτερη ώθηση στα μεγέθη της Facebook έδωσαν οι διαφημίσεις σε μορφή βίντεο.

Η μετοχή της Facebook αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 107,94 δολάρια στην μετά-ώρες διαπραγμάτευσης (in after-hours trading).

«Είχαμε ένα καλό τρίμηνο και καταφέραμε πολλά πράγματα», δήλωσε ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας του δικτύου, οι μετοχές του οποίου κινήθηκαν ανοδικά μετά τις ανακοινώσεις.

Στο τρίτο τρίμηνο, το Facebook διευκόλυνε τις εταιρείες στα να αγοράζουν διαφημίσεις στο Instagram βοηθώντας τον να φθάσει 400 εκατομμύρια χρήστες. Ο αναλυτής της Evercore ISI, Ken Σένα υπολογίζει ότι μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, το Instagram θα μπορούσε να συμβάλει μέχρι και 300 εκατομμύρια δολάρια, ή το 5% των εσόδων του Facebook.

Το Facebook εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να βγάλει περισσότερα έσοδα από την προσέλκυση διαφημίσεων στο Instagram και στο Whatsapp.

Για το τρίτο τρίμηνο, το Facebook ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 896 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκρισή με τα 806 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές αναμένουν ότι το Facebook να έχει στο τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 776,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του S & P Capital IQ.

Εξαιρουμένων κάποιων δαπανών, το Facebook ανακοίνωσε κέρδη ύψους 57 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τα 52 σεντς ανά μετοχή που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της Wall Street.

Το λειτουργικό περιθώριο του Facebook υποχώρησε από 57% στο 54%.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών του έφθασε τα 1,55 δισεκατομμύρια κατά το τρίμηνο του 2015, εμφανίζοντας αύξηση 14% σε σχέση με πριν από ένα έτος. Κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου το Facebook κέρδισε 60 εκατομμύρια νέους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.