Μικρά κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την αναμενόμενη απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσουν κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκιά της, με την αύξηση αυτή να είναι η μεγαλύτερη εδώ και δύο δεκαετίες.
Στην ηπειρωτική Κίνα τα χρηματιστήρια επανήλθαν μετά από αργία και κατέγραψαν κέρδη με τον Shanghai να ενισχύεται κατά 1,11% ενώ ο Shenzen κάλυψε τις απώλειες και ενισχύθηκε κατά 1,01%.
Ωστόσο στην Κίνα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή με τον δείκτη PMI τον Απρίλιο να βουτάει στο 36,2 επηρεασμένος σαφώς από το lockdown λόγω κορονοϊού.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε 0,66% ενώ στην Αυστραλία ο S&P / ASX 200 κέρδισε 0,63%. Στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα τα χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την απόφαση της FED για αύξηση του επιτοκίου βραχυπρόσθεσμου δανεισμού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, καθώς σύμφωνα με αναλυτές του CNBC η πολιτική της κεντρικής τράπεζας δεν οδηγεί σε ύφεση .