Μένουν στους δείκτες MSCI και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες – Μπαίνει και η ΔΕΗ

Μένουν στους δείκτες MSCI και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες – Μπαίνει και η ΔΕΗ

Διατηρούνται τελικά στους δείκτες MSCI Global Standard οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών μετοχών Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης μέσω της αύξησης κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της report η Eurobank Equities ο οίκος Morgan Stanley Capital International (MSCI) ανακοίνωσε ότι οι μετοχές Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank θα διατηρηθούν στους δείκτες MSCI Global Standard.

Παράλληλα, εισάγεται και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία στη σημερινή συνεδρίαση ενισχύεται σε ποσοστό 4,85%.

Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα μετά το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης του Νοεμβρίου, δηλαδή μετά την Τρίτη 30/11, οπότε θα ισχύσουν από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας αναθεώρησης, ο οίκος σημείωνε ότι αναμένεται να αφαιρεθούν από τη σύνθεση του Global Standard οι μετοχές των Eurobank και Πειραιώς και να προστεθούν στο δείκτη Small Cap, με τον MSCI να διατηρεί την αίρεση να αλλάξει την απόφαση σε περίπτωση σημαντικών γεγονότων όπως η επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Υπήρχε δηλαδή σοβαρή πιθανότητα να αφαιρεθούν οι Πειραιώς και Eurobank από το δείκτη λόγω της μεγάλης υποχώρησης της κεφαλαιοποίησής τους. Όμως, αυτή η... παρατυπία αναμένεται να διορθωθεί προσεχώς, καθώς η επιτυχημένη ΑΜΚ, το reverse split και η εισαγωγή των νέων μετοχών θα ανεβάσει τις αποτιμήσεις ξανά πάνω από το 1 δισ. ευρώ, που είναι το... πλαφόν!

Θυμίζουμε ότι στο δείκτη MSCI Greece συμπεριλαμβάνονται από το FTSE 25 του Χ.Α. και οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo και Τιτάνας.