Με κέρδη το ξεκίνημα της Wall

Με κέρδη το ξεκίνημα της Wall

Με κέρδη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες με τους επενδυτές για άλλη μια μέρα να παρακολουθούν την ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου αλλά και να αξιολογούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας. Υπενθυμίζεται πως η κρίσιμη συνεδρίαση της Fed που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 136 μονάδες ( 0,79%) και βρίσκεται στις 17.631 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 35 μονάδων (0,70%) στις 5.058 μονάδες και o S&P 500 κερδίζει 12 μονάδες ( 0,60%) στις 2.060 μονάδες.

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών ανήλθε η παραγωγή πετρελαίου του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, καθώς διατήρησε τη στρατηγική προστασίας του μεριδίου αγοράς που κατέχει. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του OPEC, η παραγωγή από τα κράτη-μέλη αυξήθηκε κατά 230.100 βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο στα 31,695 εκατ. ημερησίως, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Ο Οργανισμός παράγει περίπου 900.000 βαρέλια ημερησίως περισσότερα από αυτά που εκτιμά ότι θα χρειαστεί το επόμενο έτος.

Παράλληλα, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πέντε χρόνια έφτασαν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ καθώς αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 282.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο εργασίας, ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε κατά 1.500 στις συνολικά εποχικά προσαρμοσμένες των 270.750. Σημειώνεται πως ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων εξομαλύνει τις απότομες διακυμάνσεις που ενδεχομένως παρατηρηθούν και αποτελεί μια πιο ακριβή πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς εργασίας.

Την ίδια ώρα οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έπεσαν κατά 0,4% το Νοέμβριο που οφείλεται κυρίως στην απώλεια της τάξεως του 2,5% στις τιμές της ενέργειας. Μείωση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έχει καταγραφεί πτώση για όλους τους μήνες εκτός από το Μάιο και τον Ιούνιο. Αν δεν υπολογιστεί ο κλάδος της ενέργειας οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έπεσαν κατά 0,2%. Οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας για το Νοέμβριο απώλεσαν 24,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Ciena Corp κάνει βουτιά 16,76% καθώς η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών δημοσίευσε μια «απογοητευτική» έκθεση εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Lo- Jack Corp κάνει άλμα 45,32% μετά την προσφορά εξαγοράς από την CalAmp Corp για 5,50 δολάρια ανά μετοχή.