Κέρδη για τη Wall Street με ώθηση από το λιανεμπόριο

Κέρδη για τη Wall Street με ώθηση από το λιανεμπόριο

Με άνοδο στους τρεις βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τη Wall Street που είναι η έβδομη συνολικών κερδών από τις τελευταίες οχτώ. Ο κλάδος του λιανεμπορίου κατέγραψε κέρδη καθώς εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν παρουσίασαν ισχυρά κέρδη κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τρίμηνο.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ώστε να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed ως προς το χρόνο αύξησης του επιτοκίου.

O πρόεδρος της Fed του St. Louis κ. James Bullard δήλωσε ότι το επίπεδο πληθωρισμού σύντομα θα αυξηθεί προς το 2% που αποτελεί τον ετήσιο στόχο της Fed, θέλοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες πως η στασιμότητα του πληθωρισμού θα μπορούσε να αποτρέψει τους φορείς χάραξης πολιτικής από την αύξηση των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Bullard είναι από τους υποστηρικτές της αύξησης των επιτοκίων το Δεκέμβριο.

Χτες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος της Fed κ. Stanley Fischer δήλωσε πως “ορισμένες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες” θα μπορούσαν να κινηθούν μακριά από την πολιτική του σχεδόν μηδενικού επιτοκίου στο “σχετικά εγγύς μέλλον”.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 91 μονάδες ( 0,51% ) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.824 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 31 μονάδες ( 0,62%) καταλήγοντας στις 5.105 μονάδες και ο S&P 500 κέρδισε επίσης 8 μονάδες ( 0,37%) κλείνοντας στις 2.089 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέγραψε τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη (3,27%) από τον Οκτώβριο του 2014. Ο Dow Jones έκλεισε αμετάβλητος και ο Nasdaq σε θετικό έδαφος, για το 2015.

Σε μια μέρα που δεν δημοσιεύτηκαν μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Foot Locker Inc κέρδισε 5,67% καθώς η εταιρεία αθλητικής ένδυσης ανακοίνωσε κέρδη 5 cents ανά μετοχή υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ,στο 1 δολάριο ανά μετοχή, για το τρίτο τρίμηνο και αύξηση των πωλήσεων σε συγκεκριμένα καταστήματα κατά 8,7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η μετοχή της Nike που κέρδισε 5,46% ήταν από τις πιο κερδοφόρες στον S&P 500. Η μετοχή της UnitedHealth Group Inc σημείωσε κέρδη 2,12%.

Η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co έκανε άλμα 25,04% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ως προς τα κέρδη και τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μικρότερες εκπτώσεις που παρείχε η εταιρεία αν και όπως είχε ανακοινωθεί, προγραμματιζόταν μεγάλη εκστρατεία προώθησης των προϊόντων την καλοκαιρινή περίοδο.


Η μετοχή της Ross Stores κέρδισε 10,04 % μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν τα κέρδη και τις πωλήσεις στα ίδια καταστήματα για το τρίμηνο ανώτερα των εκτιμήσεων.