Κέρδη για τη Wall παρά τη νέα «βουτιά» του πετρελαίου

Κέρδη για τη Wall παρά τη νέα «βουτιά» του πετρελαίου

Κέρδη σήμερα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street μετά από τρεις ημέρες διαδοχικών απωλειών, καθώς οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν και σήμερα από τις απώλειες του πετρελαίου που έφτασαν σε χαμηλό σχεδόν εξαετίας.  Οι μετοχές στον κλάδο της ενέργειας συνέχισαν το ράλι για δεύτερη ημέρα καλύπτοντας μέρος από τις απώλειες του τελευταίου μήνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 82 μονάδες (0,47%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.575 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 22 μονάδων (0,44%) κλείνοντας στις 5.045 μονάδες και o S&P 500 κέρδισε 4 μονάδες ( 0,21%) τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 2.052 μονάδες.

Για τον Dow Jones που σήμερα έφτασε να κερδίζει μέχρι και 200 μονάδες, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η Goldman Sachs (0,77%), η Boeing (1,5%) και η Chevron (1,94%). Για τον S&P o κλάδος της ενέργειας ήταν ο πλέον κερδισμένος με άνοδο 2%. Σημειώνεται πως οι 8 από τους 10 βασικούς κλάδους του δείκτη σημείωσαν κέρδη.

Σήμερα η πτώση του πετρελαίου συνεχίστηκε καθώς η έκθεση του OPEC έδειξε πως η παραγωγή του Οργανισμού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του OPEC, η παραγωγή από τα κράτη-μέλη αυξήθηκε κατά 230.100 βαρέλια ημερησίως το Νοέμβριο στα 31,695 εκατ. ημερησίως, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Ο Οργανισμός παράγει περίπου 900.000 βαρέλια ημερησίως περισσότερα από αυτά που εκτιμά ότι θα χρειαστεί το επόμενο έτος.

Τους επενδυτές απασχόλησαν και μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα , καθώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία που δημοσιεύονται, θα αξιολογηθούν ώστε να αποφασιστεί αν τελικά η κατάσταση της οικονομίας είναι «πρόσφορη» να δεχτεί μια αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πέντε χρόνια έφτασαν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ καθώς αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 282.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο εργασίας, ο μέσος όρος των νέων αιτήσεων τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε κατά 1.500 στις συνολικά εποχικά προσαρμοσμένες των 270.750. Σημειώνεται πως ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων εξομαλύνει τις απότομες διακυμάνσεις που ενδεχομένως παρατηρηθούν και αποτελεί μια πιο ακριβή πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς εργασίας.

Την ίδια ώρα οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έπεσαν κατά 0,4% το Νοέμβριο που οφείλεται κυρίως στην απώλεια της τάξεως του 2,5% στις τιμές της ενέργειας. Μείωση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έχει καταγραφεί πτώση για όλους τους μήνες εκτός από το Μάιο και τον Ιούνιο. Αν δεν υπολογιστεί ο κλάδος της ενέργειας οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων έπεσαν κατά 0,2%. Οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας για το Νοέμβριο απώλεσαν 24,9% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Ciena Corp έκανε βουτιά 16,88% καθώς η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών δημοσίευσε μια «απογοητευτική» έκθεση εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Lo- Jack Corp εκτοξεύτηκε κατά 49,64% μετά την προσφορά εξαγοράς από την CalAmp Corp για 5,50 δολάρια ανά μετοχή.

Άλμα 11,49%  σημείωσε η μετοχή της GoPro καθώς και δεύτερος αναλυτής τους τελευταίους τρεις μήνες υποστήριξε πως η εταιρεία αποτελεί πιθανό στόχο εξαγοράς από την Apple.