Κέρδη για τη Wall με την ώθηση του ΑΕΠ και της ενέργειας

Κέρδη για τη Wall με την ώθηση του ΑΕΠ και της ενέργειας

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street με την ώθηση που δέχεται από τον κλάδο της ενέργειας που κερδίζει 1.6%. Ανοδικά κινούνται οι δείκτες από την αρχή της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εμπορίου πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2% στο τρίτο τρίμηνο. Οι δείκτες σημειώνουν κέρδη ωθούμενες από τον

Συγκεκριμένα, ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ακολούθησε την αύξηση 3,9% που είχε σημειωθεί στο δεύτερο τρίμηνο. Ακόμα και με την ελαφριά μείωση της ανάπτυξης, οι αγορές των νοικοκυριών πυροδότησαν τη ζήτηση καθώς βελτιώθηκε η απασχόληση και οι τιμές καυσίμων διατηρήθηκαν σε χαμηλό επίπεδο.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 171 μονάδες ( 1,00%) και βρίσκεται στις 17.423 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 24 μονάδων ( 0,50%) στις 4.993. Ο S&P 500 κερδίζει 17 μονάδες ( 0,90%) και βρίσκεται στις 2.039 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα οι μετοχές της Ford Motors και της Google κινούνται με κέρδη 2,8 % και 0,38 % αντίστοιχα, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters βρίσκονται σε συζητήσεις για τη δημιουργία του αυτόνομου αυτοκινήτου της δεύτερης. Η συμφωνία, αν ολοκληρωθεί, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου International Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, η μετοχή της ConAgra Foods κερδίζει 1,79% μετά την ανακοίνωση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το marketwatch, για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Νοεμβρίου, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν στα 165,8 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από τα 218,7 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

H κατρακύλα της μετοχής της Chipotle συνεχίζεται ( -4,31%) όχι μόνο από την υποβάθμισή της από την JPMorgan σε neutral, αλλά και μετά από άλλο ένα περιστατικό με τον ιό Ecoli που καταγγέλθηκε και εμπλέκει την αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού.