Κέρδη για τη Wall με την ώθηση των μάκρο

Κέρδη για τη Wall με την ώθηση των μάκρο

Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Wall Steet καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν θετικά από τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών που γιορτάζεται αύριο στις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό όλη τη διάρκεια της Πέμπτης αλλά και τη μισή ημέρα την Παρασκευή.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 38 μονάδες ( 0,21%) στις 17.851 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 17 μονάδων ( 0,34%) στις 5.120 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 3 μονάδες στις 2.092 μονάδες

Ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα εργασίας υποχώρησαν κατά 12.000 στις 260.000, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως η αγορά εργασίας συνεχίζει να βαδίζει σταθερά προς την ανάκαμψη.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός όπως μετράται από τον δείκτη προσωπικής κατανάλωσης έφτασε στο 0,1% τον Οκτώβριο. Ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης θεωρείται σημαντικός για τη Fed που αυτό το διάστημα εξετάζει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006. Ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 0,2% τους τελευταίους 12 μήνες ενώ ο αντίστοιχος δείκτης που εξαιρεί την κατανάλωση τροφίμων και ενέργειας , έφτασε στο 1,3%, κάτω από το στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

Παράλληλα, οι παραγγελίες προϊόντων μακράς διάρκειας ανέκαμψαν τον Οκτώβριο και σημείωσαν την πρώτη αύξηση τους τελευταίους τρεις μήνες, της τάξεως του 3%. Οι παραγγελίες για τα βιομηχανικά προϊόντα εκτός των αυτοκινήτων αυξήθηκαν, με την ενίσχυση από την αύξηση της ζήτησης για τα μεγάλα, εμπορικά αεροσκάφη.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της εταιρείας Deere & Co. έκανε άλμα στις προσυνεδριακές συναλλαγές κατά 5,3% καθώς παρουσίασε κέρδη και πωλήσεις πάνω από τις προσδοκίες. Οι περικοπές του κόστους βοήθησαν να αντισταθμιστεί η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης στα γεωργικά μηχανήματα.

Η μετοχή της Hewlett-Packard Co. χάνει 12% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η μετοχή της Baxalta Inc. ανεβαίνει κατά 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι προετοιμάζει ανανεωμένη προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας Shine.