Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές δείχνουν τα futures μετά το sell off της Παρασκευής

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές δείχνουν τα futures μετά το sell off της Παρασκευής

Ανοδική αντίδραση προοιωνίζονται τα συμβόλαια των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά το μεγάλο ξεπούλημα της Παρασκευής και ενώ τα νέα διαδέχονται το ένα το άλλο για το νέο στέλεχος Όμικρον που έχει θέσει σε συναγερμό τις κυβερνήσεις παγκοσμίως. Παρά τη βουτιά του Νikkei 225 κατά 1,63% και τις πιέσεις στην Ασία μετά την απόφαση της Ιαπωνίας να κλείσει τα σύνορά της, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και της Wall Street καταγράφουν κέρδη.

Ο DAX στη Φραγκφούρτη που την Παρασκευή έκλεισε με μεγάλες απώλειες κατά 4,15% στις 15.257 μονάδες, δείχνει ότι θα ξεκινήσει σε θετικό έδαφος με τα συμβόλαια του δείκτη να κινούνται ανοδικά κατά 1,9% στις 15/393 μονάδες.

Αντίστοιχα τα futures του Eurostoxx ενισχύονται κατά 1,85% στις 4.148 μονάδες, κέρδη 1,4% σημειώνουν τα παράγωγα του FTSE στο Λονδίνο, ενώ αυτή την ώρα ανοδικές τάσεις καταγράδουν και τα συμβόλαια των αμερικανικών αγορών, με τα futures του S&P 500 στο +1% (4.637 μονάδες), του Nasdaq στο +1,25% και του Dow Jones στοπ +0,62%.

Μένει να φανεί μέσα στην ημέρα αν η διαφαινόμενη ανοδική κίνηση των αγορών αποτελεί μια αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα ώστε να διορθωθούν οι καθοδικές υπερβολές της Παρασκευής ή θα έχει και συνέχεια όσο το τοπίο γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον και τις επιπτώσεις που αυτή έχει, θα ξεκαθαρίζει ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα.