Επαναλειτουργία με διακυμάνσεις στη Wall Street

Επαναλειτουργία με διακυμάνσεις στη Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street που επαναλειτούργησε μετά τη χθεσινή αργία, λόγω της Hμέρας των Ευχαριστιών που γιορτάζεται στις ΗΠΑ, την τελευταία Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως και σήμερα η συνεδρίαση θα λήξει νωρίτερα, δηλαδή στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 39 μονάδες (0,23%) και βρίσκεται στις 17.771 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 2 μονάδες ( 0,01%) στις 5.117 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 3 μονάδες ( 0,14%) στις 2.086 μονάδες.

Η Παρασκευή που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «Black Friday» και αυτήν την ημέρα όλα τα εμπορικά καταστήματα προσφέρουν τα προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις. Η αυξημένη ζήτηση σήμερα για τα προϊόντα του λιανεμπορίου ενδέχεται να επηρεάσει και την πορεία των μετοχών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. Οι έμποροι λιανικής πώλησης ήδη έχουν κατακλύσει τις εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διαφημίσεις για αυτή την ημέρα προσφορών. «Ολοι αναμένουν να δουν ποιος θα ειναι ο πρώτος που θα ανακοινώσει ρεκόρ πωλήσεων», αναφέρουν οι αναλυτές, ωστόσο προσθέτουν ότι « ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι πωλήσεις-ρεκόρ δεν μεταφράζονται αυτόματα σε ρεκόρ κερδών»

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Walt Disney Co. καταγράφει απώλειες 3,31%, μετά την ανακοίνωση ότι το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN έχει χάσει 3 εκατ. συνδρομητές μέσα σε ένα χρόνο.

Η μετοχή της KaloBios Pharmaceuticals Inc. κάνει άλμα 55%, καθώς o νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Martin Shkreli, ανακοίνωσε, χτες μέσω twitter, ότι θα σταματήσει τη χορήγηση των μετοχών του σε εκείνους που σκοπεύουν να τις πουλήσουν.