Διευρύνονται οι απώλειες της Wall

Διευρύνονται οι απώλειες της Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται αυτή την ώρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα στοιχεία από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν αύξηση της παραγωγής του αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου και αναζοπύρωσε τις ανησυχίες για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς είχαν προηγηθεί τόσο η δεύτερη διαδοχική ημέρα κερδών για τα ασιατικά χρηματιστήρια όσο και η πρωινή ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά, που έφτασαν στιγμιαία να χάνουν ακόμα και τα 30 δολάρια ανά βαρέλι.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 378 μονάδες (2,29%) και βρίσκεται στις 16.152 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 160 μονάδων (3,41%) και κινείται στις 4.527 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 48 μονάδες (2,46%) και βρίσκεται στις 1.891 μονάδες.

Οι επενδυτές ευελπιστούσαν να συνεχιστεί το ράλι που είχε ξεκινήσει χτες στην προσπάθεια να να διευρυνθούν τα κέρδη και να καλυφθεί ένα μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η χειρότερη πρώτη εβδομάδα έτους στην ιστορία της.

Πριν από λίγη ώρα η έκθεση της ΕΙΑ έδειξε ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού κατά 200.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντικά μεγάλη ήταν και η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης που έφτασε τα 8,4 εκατ. βαρέλια. Υπενθυμίζεται πως χτες το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Πετρελαίου στην έκθεσή του έκανε λόγο για μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 3,9 εκατ. βαρέλια στα 480,071 εκατ βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου.

Ο κλάδος της ενέργειας αυτή την ώρα καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500 , ενώ ακολουθεί εκείνος των καταναλωτικών αγαθών.

Η άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια χρηματιστήρια προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την κινεζική οικονομία σχετικά με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Οι εισαγωγές της Κίνας σε πετρέλαιο και χαλκό έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ. Ωστόσο να σημειωθεί ότι η Κίνα παρουσιάζει την πιο μικρή ετήσια ανάπτυξη τα τελευταία 25 χρόνια.

Οικονομικός αναλυτής της First Standard Financial σε δηλώσεις του σε ξένα πρακτορεία υποστήριξε πως «όλα γίνονται για το πετρέλαιο». «Τα στοιχεία μπορεί να ήταν αρνητικά αλλά οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας ήταν μια ανακούφιση για τις αγορές».

Στα εταιρικά νέα, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, η μετοχή της CSX Corp. κερδίζει 0,46% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά και εσόδων που ήταν χαμηλότερα κατά 13% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παράλληλα η μετοχή της Yum Brands Inc. που ειναι η μητρική εταιρεία της KFC κερδίζει 1,14% μετά την ανακοίνωση πως αυξήθηκαν οι πωλήσεις της μεταξύ ίδιων καταστημάτων για τον προηγούμενο μήνα στην Κινα.