Διακυμάνσεις στη Wall Street στον απόηχο του Παρισιού

Διακυμάνσεις στη Wall Street στον απόηχο του Παρισιού

Το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Μετοχές που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό κλάδο δέχτηκαν μεγάλη πίεση στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ αυτές της ενέργειας, σημειώνουν κέρδη ακολουθώντας την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα, πλέον κινούνται σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 150 μονάδες (0,87%) και βρίσκεται στις 17.394 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται με κέρδη 25 μονάδων (0,51%) στις 4.953 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 18 μονάδες ( 0.89%) στις 2.041 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα, καθώς το ισχυρό δολάριο και η οικονομική επιβράδυνση ξένων οικονομιών συνέχισαν να επιβαρύνουν τους κατασκευαστές. Ο δείκτης μεταποίησης του Empire State για το Νοέμβριο έφτασε σε επίπεδο – 10,7 από 11,4 τον Οκτώβριο. Κάθε μέγεθος κάτω από το μηδέν δείχνει επιβράδυνση για τον κλάδο. Ο κλάδος των κατασκευών έχει δεχτεί πλήγματα φέτος από την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, την αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη και το ισχυρό δολάριο που καθιστά τα αγαθά των ΗΠΑ πιο ακριβά στο εξωτερικό.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Carnival Corp που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο χάνει 3% και η αεροπορική Delta Air Lines Inc καταγράφει απώλειες 2,7%.

Η εταιρεία Marriott International Inc. ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 12,2 δισ. δολάρια για την απόκτηση της Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο. Η μετοχή της Marriot κερδίζει 2% ενώ της Starwood χάνει 3,4%.