Διακυμάνσεις στη Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Διακυμάνσεις στη Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Με διακυμάνσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street παίρνοντας τη σκυτάλη από τη χτεσινή ημέρα που οι τρεις βασικοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως τα πρακτικά της συνεδρίασης έδειξαν ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας θεωρούν ότι έφτασε η ώρα για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006, το Δεκέμβριο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 10 μονάδες ( 0,06%) στις 17.731 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στα ίδια με χτες επίπεδα στις 5.075 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 4 μονάδες ( 0.15% ) στις 2.080 μονάδες

Σήμερα δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Εργασίας τα στοιχεία που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που έδειξαν ότι μειώθηκαν κατά 5.000 στις 271.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 14η Νοεμβρίου, δίνοντας ένα ακόμη σημάδι ότι η αμερικάνικη αγορά εργασίας επανακάμπτει μετά από την “επιβράδυνση” του καλοκαιριού. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 3.000 σύμφωνα με το υπουργείο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 εβδομάδων, αλλά παραμένει χαμηλός ο αριθμός.

Επίσης σήμερα δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία από την Fed της Philadelfeia για τον τομέα της μεταποίησης που έδειξαν κάποια βελτίωση, σημειώνοντας αύξηση 1,9 μονάδες το Νοέμβριο μετά από δύο μήνες αρνητικής απόδοσης. Ωστόσο οι νέες παραγγελίες έμειναν σε αρνητικό έδαφος παρόλο που σημείωσαν βελτίωση, στις -3,7 μονάδες. Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State διαμορφώθηκε στις -10,7 μονάδες το Νοέμβριο. 

Η μετοχή της εταιρείας UnitedHeath χάνει 4,5% μετά από την ανακοίνωση για υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα κέρδη το 2015.

Η μετοχή της Keurig Green Mountain Inc. κάνει άλμα 26% μετά την πρωινή ανακοίνωση ότι τα κέρδη της μειώθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο αλλά τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν πολύ λιγότερο από ότι αναμενόταν.

Η μετοχή της Salesforce.com Inc. σημειώνει κέρδη 4,9% καθώς ανακοίνωσε χτες κέρδη μεγαλύτερα από αυτά που εκτιμούσαν οι αναλυτές.