Απώλειες ανω του 3% στις αγορές Μόσχας & Κων/πολης

Απώλειες ανω του 3% στις αγορές Μόσχας & Κων/πολης

Σημαντικές πιέσεις άνω του 3% δέχονται τα χρηματιστήρια Μόσχας και Κωνσταντινούπολης λόγω της επικίνδυνης κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες (Ρωσία και Τουρκία), ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία.

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό, με απρόσμενες επιπτώσεις προς το παρόν, ενώ μια πρώτη ανάγνωση, είναι οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις συναλλαγές και στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.

Καταγράφεται πτώση τόσο στα χρηματιστήρια των δύο χωρών, όσο και στα νομίσματά τους, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα των δύο οικονομιών.

Στην Κωνσταντινούπολη ο δείκτης Borsa Istanbul 100 βρίσκεται στις 76.753 μονάδες με ισχυρές απώλειες έως και 3,75%, ενώ μεγάλη πτώση άνω του 1% καταγράφει και η τουρκική λίρα.

Η εν λόγω κρίση ήρθε στο έτσι κι αλλιώς νευραλγικό timing των πολιτικών εξελίξεων, καθλώς η Τουρκία βρίσκεται στην αναμονή για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης. 

Το χρηματιστήριο της Μόσχας υποχωρεί σε χαμηλά διμήνου, με το δείκτη Micex να σημειώνει πτώση 3,34% στις 1.806 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές.