Αντιμέτωπος με την αντίσταση των 628 μονάδων ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Αντιμέτωπος με την αντίσταση των 628 μονάδων ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 0,78% ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση του έτους ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 615,71 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση πήραμε μία γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει το 2016 στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών μεγάλος όγκος εντολών οδήγησε τον γενικό δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης.

Απόδειξη του ότι οι τράπεζες θα πρωτοστατήσουν από το νέο έτος, σε όγκο και μεταβλητότητα, ήταν χθες η μετοχή της ΕΤΕ, η οποία κατά την δημοπρασία πραγματοποίησε το 74% περίπου του τζίρου που πραγματοποιήθηκε στο χρηματιστήριο!

Το ανοδικό σήμα πάντως παραμένει για τον γενικό δείκτη στο ημερήσιο διάγραμμα, για το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα χρειαστούν μερικές ανοδικές συνεδριάσεις ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αντιστροφής του.

Η μετοχή της ΕΤΕ κατά την έναρξη της συνεδρίασης σημειώνει απώλειες 0,88% στα €0,337.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει κέρδη 1,02% στα €8,89 με την αντίσταση να παραμένει στα  €9,4389.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ παραμένει αμετάβλητη στα €7 διασπώντας χθες την αντίσταση των €6,8958 - με την νέα αντίσταση να διαμορφώνεται πλέον στα €7,1721 στο 50% του Fibonacci.

Η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει την πτωτική της πορεία με την επόμενη στήριξη να βρίσκεται στα €1,2685.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις και όγκος, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώνεται νωρίτερα, και οι συναλλαγές τερματίζονται στις 15:20.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €3,38 εκατομμύρια.

Από τις μετοχές που έχουν κάνει μέχρι τώρα πράξη, 30 κινούνται ανοδικά, 5 πτωτικά και 8 παραμένουν αμετάβλητες.