Με κέρδη συνεχίζουν να κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις διεθνείς χρηματαγορές μετά την πρόοδο που διαφάνηκε στις συνομιλίες των διαπραγματευτικών ομάδων Ρωσίας και Ουκρανίας.
Για πρώτη φορά φαίνεται ότι βρέθηκε σημείο σύγκλισης με την ουκρανική πλευρά να προτείνει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας ενώ λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τον ριζικό περιορισμό της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιφ, προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη για μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,88% στις 35.263 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 1,8% ή 266 μονάδες στις 14.621 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,1% στις 4.628 μονάδες.
Την ίδια ώρα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί στα 104 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και το πετρέλαιο τύπου brent υποχωρεί 1,8% στα 110 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.
Dow Jones και S&P 500 προέρχονται μετά από τρεις διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις, ενώ σημειώνεται ότι από τις 10 Μαρτίου έχουν ενισχυθεί κατά 10%.