Πτώση στις ευρωαγορές λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος

Πτώση στις ευρωαγορές λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος

Με πτώση έκλεισαν την Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το επενδυτικό κλίμα έχει επιβαρυνθεί από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό,  τα επιτόκια και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,18%,  στις 446,91 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Την μεγαλύτερη πτώση 1,7%  κατέγραψε ο δείκτης των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ ο κλάδος των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψε άνοδο 1,6%

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης  Dax υκλεισε με πτώση 0,25%,  στις 15.217,45 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης ο CAC κατέγραψε οριακές απώλειες 0,03% στις 7.071,79 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με πτώση 0,43%,  στις 7.593,22 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύτηκαν κυρίως υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα βιομηχανικά δεδομένα της Κίνας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας τον Αύγουστο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη μετά τις απώλειες της Τρίτης.