Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω Fed και πετρελαίου
shutterstock
shutterstock

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω Fed και πετρελαίου

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες  0,04%. Οι μετοχές του κλάδου λιανεμπορίου σημείωσαν σημαντικές απώλειες 1,6%, ενώ, αντίθετα, οι μετοχές των εταρειών πετρελαίου, φυσικού αερίου καθώς και οι τράπεζες σημείωσαν κέρδη, περίπου 1%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax έκλεισε με πτώση 0,40%. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08%. Με οριακά κέρδη 0,09% έκλεισε στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE.

Οι επενδυτές, σε μεγάλο ποσοστό,  αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια όταν ανακοινώσουν την τελευταία απόφαση πολιτικής τους την Τετάρτη και θα αξιολογήσουν την κίνηση για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση των συνεπειών  στάσης της κεντρικής τράπεζας στον πληθωρισμό. 

Αππό την άλλη πλευρά η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί στις αγορές κλίμα ανησυχίας για πιθανή αναζωπύρωση των πληθωριστικών τάσεων., 
 

Διαβάστε Περισσότερα