Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την  πτώση του πληθωρισμού στη Γερμανία

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την πτώση του πληθωρισμού στη Γερμανία

Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, αναστρέφοντας το αρνητικό κλίμα. Η στήριξη των αγορών οφείλεται κυρίως στην άνοδο του τραπεζικού κλάδου και της κλάδου εξόρυξης ορυκτών και πρώτων υλών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,36%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax έκλεισε με άνοδο 0,70%,  στις 15.323,50 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης  CAC έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 7.601,85 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε ανοδικά κατά  0,11% στις 7.601,85 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι αγορές διολίσθησαν την Τετάρτη, κλείνοντας σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε σημαντικά στην Πέμπτη με την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων στη Γερμανία που δείχνει επιβράδυνση του πληθωρισμού με ρυθμούς μεγαλύτερους από τους αναμενόμενους. Σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα δεδομένα ο γερμανικός πληθωρισμός έφθασε στο 4,3%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σε γενικές γραμμές αφού σημείωσαν κάποια κέρδη την Τετάρτη, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου δημιούργησαν αρνητικό κλίμα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδά της από το 2007.