Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτές τάσεις κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα, καθώς υπήρξε αύξηση στις προσλήψεις και στους μισθούς μισθών τον Μάιο.

Αυτό ενισχύει το σενάριο ότι η Fed δεν χρειάζεται να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια. Οι επενδυτές δεν αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα ή στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Αυτή την εβδομάδα στην Ασία, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τον αναθεωρημένο αριθμό του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου της Ιαπωνίας τη Δευτέρα, ο οποίος σημείωσε σε ετήσια βάση συρρίκνωση 1,8%. Αυτή ήταν πιο ήπια από τη συρρίκνωση 2% που είχε αρχικά αναφερθεί και επίσης χαμηλότερη από την αναθεωρημένη συρρίκνωση 1,9% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters όπου συμμετείχαν οικονομολόγοι.

Ξεχωριστά, η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για το επιτόκιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας και της Ινδίας για τον Μάιο θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ιαπωνικό Nikkei 225 σκαρφάλωσε 0,25% για να κλείσει στις 39.134,79 μονάδες, ενώ ο Topix ευρείας βάσης κέρδισε 1% στις 2.782,49 μονάδες μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ.

Επίσης, ο νοτιοκορεάτικος δείκτης Kospi έκλεισε ανοδικά κατά 0,15% στις 2.705,32 μονάδες και η μικρή κεφαλαιοποίηση Kosdaq διολίσθησε 0,17%, σπάζοντας ένα σερί πέντε ημερών και ολοκληρώνοντας στις 864,71 μονάδες

Ορισμένες ασιατικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της ηπειρωτικής Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.