Μεικτά πρόσημα στην Ασία εν αναμονή των στοιχείων από την Κίνα
(AP Photo/Ahn Young-joon)
(AP Photo/Ahn Young-joon)

Μεικτά πρόσημα στην Ασία εν αναμονή των στοιχείων από την Κίνα

Χωρίς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση έκλεισαν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα.

Όλα αυτά έπειτα από το selloff της Πέμπτης, λόγω των στοιχείων για τον πληθωρισμό, με τους traders να αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Μάρτιο θα δημοσιευτούν αργότερα εντός της ημέρας, με τις εξαγωγές να προβλέπεται να έχουν πτώση 2,3% σε ετήσια βάση σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, έπειτα από την - πιο χαμηλή από την αναμενόμενη - άνοδο του πληθωρισμού την Πέμπτη.

Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, έδειξαν προηγούμενες εκτιμήσεις, σε σχέση με το 2,2% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Η κεντρική τράπεζα του κρατιδίου διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, αφήνοντας αμετάβλητο το εύρος και το επίπεδο της ζώνης πολιτικής της. 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Σιγκαπούρη χρησιμοποιεί ρυθμίσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών για τη νομισματική της πολιτική, αντί για επιτόκιο αναφοράς.

Το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα τον Μάρτιο αυξήθηκε στο 2,8%, ενώ ο Kospi υποχώρησε 1,03%, αλλά ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε κέρδη 0,28% αφού η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 3,5%, όντας υψηλό ρεκόρ 15ετίας.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,21%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης κατέγραψε κέρδη 0,43%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,33%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,95%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,63%.