Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Ανοδικό σερί για S&P 500, Nasdaq
Shutterstock
Shutterstock

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street - Ανοδικό σερί για S&P 500, Nasdaq

Θετικά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την πιθανότητα η Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε υψηλά επίπεδα για μεγάλη χρονική περίοδο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον επίμονο πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones είχε άνοδο 0,13% στις 34.006 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,45% στις 13.271 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,40% στις 4.337 μονάδες.

«Τα υψηλά επιτόκια ανησυχούν τους επενδυτές, είναι σαφές αυτό. Οι επενδυτές φοβούνται για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. Κάτι που το είπε ξεκάθαρα η Fed σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός στο βιώσιμο επίπεδο του 2%. Την ίδια στιγμή τα νέα γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολύ θετικά. Επομένως ο τεχνολογικός κλάδος συγκρούεται με τους μακροοικονομικούς φόβους για την αμερικανική οικονομία» δηλώνει στο CNBC ο Jay Hatfield, chief executive officer στην Capital Management. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται κοντά σε επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά το 2007 όταν ανέβηκε έως και 4,57%.

Οι μετοχές της Amazon σημειώνουν άνοδο άνω του 1% αφού ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον προϋπολογισμό. Οι νομοθέτες το Σαββατοκύριακο παρουσίασαν ελάχιστα σημάδια προόδου για την επίτευξη συμφωνίας, που θα κρατούσε την αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτούμενη για το υπόλοιπο έτος.