Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με απώλειες για τις τράπεζες
Shutterstock
Shutterstock

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα με απώλειες για τις τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης το πρωί της Τετάρτης υποχωρεί 0,9% με φόντο τις πολλές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών, ανακοινώσεις macro και την προθεσμία για τους δασμούς την 1η Αυγούστου, με τις αγορές να παρουσιάζουν μεικτά πρόσημα.

Στο μεταξύ, ο γερμανικός «κολοσσός» αθλητικών ειδών Adidas προειδοποίησε ότι οι υψηλότεροι δασμοί των ΗΠΑ θα προσθέσουν περίπου 200 εκατ.ευρώ στο κόστος της στο δεύτερο εξάμηνο, με αποτέλεσμα οι μετοχές να υποχωρήσουν κατά 7% σε σχεδόν χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Ο δείκτης JD Sports υποχωρεί κατά 0,8%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,9% σε μια ημέρα, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Η ελβετική τράπεζα UBS σημειώνει άνοδο 3% αφού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τα περσινά, ενώ η HSBC Holdings υποχωρεί κατά 5% μετά την ανακοίνωση του EBITDA για το πρώτο εξάμηνο κάτω από τις εκτιμήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,13%. Τα περιφερειακά χρηματιστήρια παρουσιάζουν μεικτές τάσεις, με τον γερμανικό δείκτη blue chip DAX να υποχωρεί οριακά, ενώ ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,2%. Πτώση καταγράφει ο FTSE στο Λονδίνο (-0,4) ενώ αμετάβλητος είναι ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Οι προοπτικές για την υγεία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν βελτιωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις κερδών την Τρίτη, μετά την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας-πλαισίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ΗΠΑ την Κυριακή, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων.