Ασία: Δασμοί Τραμπ και macro στοιχεία έφεραν μεικτά πρόσημα σήμερα
AP Photo
AP Photo

Ασία: Δασμοί Τραμπ και macro στοιχεία έφεραν μεικτά πρόσημα σήμερα

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ν. Κορέας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς έφεραν κέρδη και απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως από την 1η Αυγούστου τίθεται σε ισχύ ο δασμός 50% στις εισαγωγές χαλκού ενώ την ίδια ημερομηνία ανεβαίνουν στο ίδιο ποσοστό οι δασμοί για τις εισαγωγές από τη Βραζιλία.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε το επιτόκιο πολιτικής της στο 2,5%, διατηρώντας το σταθερό στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Η οικονομία της Νότιας Κορέας συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, λόγω της χαμηλής κατασκευαστικής δραστηριότητας και της επιβράδυνσης της αύξησης των εξαγωγών, ενώ παρέμεινε σταθερή σε ετήσια βάση.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες 0,44% ενώ και ο Nifty στην Ινδία υποχώρησε 0,43%. 

Στη Ν. Κορέα ο Hang Seng έκλεισε με κέρδη 0,49% ενώ στην Κίνα ο CSI 300 έκλεισε με άνοδο 0,47%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε κερδοφόρα στο +0,59%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης  Straits Times με κέρδη 0,47% έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά καταγράφοντας θετικό πρόσημο για τέταρτη διαδοχική ημέρα.