Ισχυρές απώλειες στην Ασία μετά τη νέα βουτιά της Wall

Ισχυρές απώλειες στην Ασία μετά τη νέα βουτιά της Wall

Με ισχυρές απώλειες διαπραγματεύονται οι ασιατικές αγορές λίγες ώρες αφού ο Dow Jones εισήλθε σε περιοχή bear και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύσσει επισήμως την εξάπλωση του κορονοϊού ως πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 23.553 μονάδες με πτώση 5,86%, έχοντας υποχωρήσει πλέον περισσότερο από 20% από το πρόσφατο υψηλό του που σηματοδοτεί την bear market.

Παράλληλα, η επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι αναστέλλει τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες, αρχής γενομένης αύριο Παρασκευή προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών.

Έμπειροι αναλυτές σχολιάζουν στα ξένα πρακτορεία ότι το πραγματικό ζήτημα που μπορεί να ανακύψει είναι η διαταραχή της προσφοράς και της ζήτησης λόγω του κορονοϊού καθώς είναι δύσκολο να προβλεφτεί.

Ως βασικό στόχο θέτουν τις συντονισμένες πολιτικές για την υγεία ώστε να περιοριστεί ο ιός σε πρώτη φάση και μετά οι οικονομικές πολιτικές.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei χάνει 856 μονάδες ή 4,41% και κινείται στις 18.559 μονάδες με το νόμισμα γεν που απο τους επενδυτές χαρακτηριζεται ως επενδυτικό καταφύγιο να ενισχύεται σημαντικά.

Στην Κίνα, οι απώλειες είναι μικρότερες με τη χώρα να φαίνεται ότι έχει αρχίσει να περιορίζει την έξαρση του ιού. Ο Δείκτης Shangai χάνει 1,86% στις 2.913 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 4,72% στις 1.818 μονάδες.