8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Ζελένσκι: Κάθε μέρα στο ανατολικό μέτωπο χάνουμε έως και 100 στρατιώτες

Ζελένσκι: Κάθε μέρα στο ανατολικό μέτωπο χάνουμε έως και 100 στρατιώτες
AP Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι 50 με 100 Ουκρανοί πεθαίνουν κάθε μέρα στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου, την ώρα που ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ κατηγόρησε τη Ρωσία για τακτικές «καμένης γης», με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές να αυξάνονται στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Κάθε μέρα στο ανατολικό μέτωπο χάνουμε 50 - 100 στρατιώτες» τόνισε ο Βολοντίμρ Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Κυριακής.

Στο μεταξύ, οι σκληρότερες μάχες επικεντρώνονται γύρω από τις γειτονικές πόλεις Σεβεροντόνετσκ και Λισιτσάνσκ στο Λουχάνσκ, μία από τις δύο περιοχές που αποτελούν το Ντονμπάς

Ο Σερχίι Γκαϊντάι, κυβερνήτης του Λουχάνσκ, δήλωσε σε μια τοπική τηλεοπτική συνέντευξη ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τακτικές «καμένης γης» στην περιοχή και ότι το Σεβεροντόνετσκ είχε δεχθεί επίθεση από «τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις» αν και οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να εισβάλουν στην πόλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Guardian, ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις ουκρανικές δυνάμεις στις περιοχές του Μικολάιβ και του Ντονμπάς, με στόχο κέντρα διοίκησης, στρατεύματα και αποθήκες πυρομαχικών, ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ταγματάρχης Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αέρος έπληξαν τρία σημεία διοίκησης και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών στο Ντονμπάς.

Μια έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ισχυρίστηκε ότι το Σεβεροντόνετσκ είναι μία από τις «άμεσες τακτικές προτεραιότητες» της Ρωσίας καθώς οι δυνάμεις της αναπτύσσουν άρματα μάχης τερματισμού στην περιοχή.