Ξεκινούν μαζικές κλινικές δοκιμές του δευτέρου ρωσικού εμβολίου

Ξεκινούν μαζικές κλινικές δοκιμές του δευτέρου ρωσικού εμβολίου

Η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικές κλινικές δοκιμές του δεύτερου εμβολίου EpiVacCorona, σε άτομα ηλικίας άνω 18 ετών, μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor.

Το εμβόλιο EpiVacCorona, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, έλαβε αυτόν τον μήνα την έγκριση για να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές σε 150 εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών και σε 3.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 18 ετών, όπως ανέφερε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή.

Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα και μερικές άλλες πόλεις , μεταξύ των οποίων οι πόλεις Καζάν και Καλίνινγκραντ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού άρχισε να αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν ένα lockdown, υποστηρίζοντας ότι τα στοχευμένα μέτρα είναι επαρκή για να αντιμετωπισθεί η κρίση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το δικό της πρώτο εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 92% αποτελεσματικό για να προστατεύσει τον κόσμο από την Covid-19 σύμφωνα, με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 26.338 νέα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 6.511 στη Μόσχα και 3.691 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο στη χώρα σε 2.295.654 περιστατικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Κατέγραψαν επίσης το τελευταίο 24ωρο, 368 θανάτους, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 39.895.