Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ
Pfizer

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ το οποίο ήδη χορηγήθηκε στους πρώτους ασθενείς.

«Με το μοναδικό και ισχυρό πρόγραμμά μας κλινικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία ξεκίνησε από την Ευρώπη και τώρα επεκτείνεται και στις ΗΠΑ, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα με τους συνεργάτες μας στη BioNTech και με τις ρυθμιστικές αρχές για να παρέχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στους ασθενείς που το χρειάζονται περισσότερο», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα.

Επιπρόσθετα, ο Μπούρλα εκτίμησε επίσης ότι «Αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο για εξαιρετικές περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι η φαρμακοβιομηχανία, που συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech, έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές του πειραματικού εμβολίου σε ασθενείς στη Γερμανία από τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BioNTech οι κλινικές δοκιμές γίνονται σε 200 εθελοντές ηλικίας 18-55 με στόχο το εμβόλιο να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 12 μήνες.

«Μια δημόσια απειλή όπως ο COVID-19 ωθεί τον καθένα από εμάς να υποστηρίξει με πόρους και τεχνογνωσία την έρευνα για να ξεπεράσουμε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή στο ιατρικό ιστορικό αυτού του αιώνα», δήλωσε ο Μάικλ Ντόλστεν επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.