WhatsApp: Παύση στην εξέταση αιτημάτων των αρχών για δεδομένα χρηστών στο Χονγκ Κονγκ

WhatsApp: Παύση στην εξέταση αιτημάτων των αρχών για δεδομένα χρηστών στο Χονγκ Κονγκ

Η υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σταματήσει την επεξεργασία αιτημάτων των αρχών επιβολής του νόμου για δεδομένα χρηστών στο Χονγκ Κονγκ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσουν στην εξέταση τέτοιων αιτημάτων μέχρι να υπάρξει αξιολόγηση των επιπτώσεων του νόμου περί εθνικής ασφάλειας που επέβαλε πρόσφατα το Πεκίνο, και τη γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Χονγκ Κονγκ απολάμβανε πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς, σε αντίθεση με την ηπειρωτική Κίνα, όπου δεν επιτρέπονται εταιρείες όπως η Google, το Twitter και το Facebook.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε στην ημι-ανεξάρτητη πόλη του Χονγκ Κονγκ έναν νέο νόμο περί εθνικής ασφάλειας, που σηματοδοτεί τις δραστικότερες αλλαγές στον τρόπο ζωής της πρώην βρετανικής αποικίας.

Κάποιοι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δηλώνουν ότι επανεξετάζουν τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να σβήσουν όσες σχετίζονται με τον νέο νόμο και τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας.