Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στην Τεχεράνη

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στην Τεχεράνη

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται να μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στο Ιράν, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα αξιωματούχου των Εμιράτων από το 2016, όταν η χώρα αυτή του Κόλπου υποβάθμισε σημαντικά τους διπλωματικούς της δεσμούς με την Τεχεράνη, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

"Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ναυάρχου Αλί Σαμχανί, εκπροσώπου του ανώτατου ηγέτη και γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας μας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Εμιράτων, ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζάγεντ, θα έρθει αύριο (Δευτέρα) στην Τεχεράνη", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Σημειώνεται ότι η επίσημη αυτή επίσκεψη ενός αξιωματούχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Ιράν θα είναι η πρώτη από την ρήξη μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας το 2016, μετά την εκτέλεση από το Ριάντ ενός εξέχοντα σιίτη θρησκευτικού ηγέτη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν στη συνέχεια υποβαθμίσει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Τεχεράνη.

"Εκτός από τον Ιρανό ομόλογό του", ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Εμιράτων "θα συναντήσει" κι άλλους "υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας μας",  όπως πρόσθεσε το εν λόγω πρακτορείο.