«Θα το καταλαβαίνατε αν ήθελα να μπω στη Βενεζουέλα»
Ντ. Τραμπ

«Θα το καταλαβαίνατε αν ήθελα να μπω στη Βενεζουέλα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν κρύβεται πίσω από την επιχείρηση στη Βενεζουέλα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη δύο Αμερικανών. 

«Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό. Νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό και θα πρέπει να βρω τί συνέβη», τόνισε ο Τραμπ.

«Εάν ήθελα να πάω στη Βενεζουέλα, δεν θα το έκανα μυστικά. Είδα πλάνα από την επιχείρηση και σίγουρα δεν την οργάνωσε ο Στρατηγός Ουάσινγκτον» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και συγκεκριμένα στην εκπομπή Fox and Friends.

«Θα έμπαινα εκεί και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Θα συντρίβονταν. Δεν θα έστελνα μια μικρή ομάδα, όχι, όχι, όχι. Αυτό θα ονομαζόταν στρατός, αυτό θα ονομαζόταν εισβολή», επέμεινε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Σύμφωνα με το Reuters, ενορχηστρωτής της επιχείρησης φέρεται ο βετεράνος στρατιωτικός Τζόρνταν Γκοουντρό. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε έχοντας πλάι του απόστρατο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας και ορκισμένο εχθρό του Μαδούρο, ο 44χρονος Αμερικανός μίλησε για την επιχείρηση: «Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε μια ριψοκίνδυνη επιχείρηση από τα σύνορα της Κολομβίας βαθιά στην “καρδιά” του Καράκας. Οι άνδρες μας θα συνεχίσουν να μάχονται αυτή τη στιγμή. Οι μονάδες μας επιχειρούν νότια, δυτικά και ανατολικά της Βενεζουέλας.»

Οι 13 συλληφθέντες κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να εισβάλουν παράνομα στη χώρα δια θαλάσσης με στόχο να σκοτώσουν τον Νικολάς Μαδούρο. Άλλοι 8 έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.