Συνομιλία Σολτς - Πούτιν: Νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο

Συνομιλία Σολτς - Πούτιν: Νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο

Να συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, συνομιλία που είχαν προ ολίγου. Η τηλεφωνική τους επικοινωνία διήρκησε περίπου μία ώρα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική καγκελαρία.

Ο κ. Σολτς «κάλεσε τη ρωσική ηγεσία να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες και να επιτρέψει την ανθρωπιστική πρόσβαση στις εμπόλεμες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χεμπεστράιτ σε δήλωσή του.

Επίσης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες σύντομα, πρόσθεσε ο Χεμπεστράιτ.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Σολτς ότι ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη γερμανική καγκελαρία.

Στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων την περασμένη Πέμπτη, συμφωνήθηκε η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πολίτες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Πάντως, η ουκρανική πλευρά επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής από τις διαπραγματεύσεις δεν έχουν προκύψει τα αποτελέσματα που επιθυμεί το Κίεβο.

«Δυστυχώς, τα αποτελέσματα που χρειάζεται η Ουκρανία δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί. Υπάρχει μόνο λύση για την οργάνωση των ανθρωπιστικών διαδρόμων», ανέφερε ο Ουκρανός αξιωματούχος Μιχάιλο Ποντόλγιακ.