Σουηδία - Επίθεση: 22χρονος Αφγανός ο ύποπτος σύμφωνα με τα ΜΜΕ

Σουηδία - Επίθεση: 22χρονος Αφγανός ο ύποπτος σύμφωνα με τα ΜΜΕ

Ο ύποπτος ως δράστης της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στην Σουηδία είναι ένας Αφγανός, 22 ετών, που έφτασε στη χώρα το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας ζούσε εδώ και μερικούς μήνες στην πόλη Βετλάντα της νότιας Σουηδίας, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, και η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του κατά την διάρκεια της νύκτας, σύμφωνα με τις Aftonbladet και Expressen.

Η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα του δράση, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, και δεν έχει επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν γνωστός στην αστυνομία για μικροπαραβάσεις και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε καταδίκη για κατανάλωση κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες του κέντρου της Βετλάντα. Λίγη ώρα αργότερα ο ύποπτος συνελήφθη, αφού αστυνομικός τον πυροβόλησε στο πόδι.

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην επίθεση, που θεωρείται εν δυνάμει «τρομοκρατική», σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

Τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο φέρουν σοβαρά τραύματα.

Ο ύποπτος νοσηλεύεται και δεν είναι σε κατάσταση για να δώσει κατάθεση.

Η Σουηδία έγινε δύο φορές θέατρο τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, το 2010 και το 2017.