ΓΔ: 825,81€ 8,78 (1,07 %)

Τζίρος: 43,46 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,81€ 8,78 (1,07 %)

Τζίρος: 43,46 εκατ. €   RT

Ρωσία: «Πρόχειρο» δικαστήριο σε αστυνομικό τμήμα για τον Αλεξέι Ναβαλνι

Ρωσία: «Πρόχειρο» δικαστήριο σε αστυνομικό τμήμα για τον Αλεξέι Ναβαλνι

Λίγες ώρες μετά την άφιξη του στη χώρα και τη σύλληψη του από τις ρωσικές αρχές, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ενημερωθεί για την τύχη του από ένα αυτοσχέδιο δικαστήριο που στήθηκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείται στα περίχωρα της Μόσχας. 

Ο δικηγόρος του Ναβαλνι ενημερώθηκε ότι θα γίνει δικαστική ακρόαση για να εξετάσει  εάν θα παραμείνει στη φυλακή. Σύμφωνα με επιστολή που δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο δικηγόρος του, Βαντίμ Κόμπζεφ, η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε αστυνομικό τμήμα στο Χίμκι, την πόλη έξω από τη Μόσχα όπου κρατείται ο Ναβάλνι.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δικηγόρος του Ναβαλνι δείχνουν μια αυτοσχέδια αίθουσα δικαστηρίου στο αστυνομικό τμήμα, με ένα απλό τραπέζι και ένα μικρόφωνο τοποθετημένο μπροστά από έναν πίνακα ανακοινώσεων. 

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι αδύνατο», είπε ο Ναβάλνι σε βίντεο. «Αυτός είναι ο υψηλότερος βαθμός ανομίας - δεν μπορώ να το αποκαλέσω τίποτα άλλο».

Ο Ναβάλνι συνελήφθη χθες, Κυριακή, κατά την άφιξή του στη Μόσχα από την Γερμανία, όπου βρισκόταν από το καλοκαίρι αναρρώνοντας από την απόπειρα δολοφονίας του, η οποία όπως υποστηρίζουν διεθνείς αναλυτές έγινε με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.