Ρωσία: Αρχίζει τον Φεβρουάριο μαζική παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου

Ρωσία: Αρχίζει τον Φεβρουάριο μαζική παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου

Η Ρωσία θα αρχίσει την μαζική παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona, τον Φεβρουάριο, ενώ τον ίδιο μήνα θα τεθεί σε κυκλοφορία και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς η χώρα έχει ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό από την προηγούμενη εβδομάδα με το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Τον επόμενο μήνα θα περάσουμε στην μαζική παραγωγή του δεύτερου εμβολίου EpiVacCorona», δήλωσε ο Μισούστιν προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο άρχισε να κυκλοφορεί και πως για την παραγωγή του η κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 21,8 εκατομμύρια ευρώ)».

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, το οποίο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο, αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector που βρίσκεται στην περιοχή του Νοβοσιμπίρσκ ( ανατολική Σιβηρία). Το εν λέγω ερευνητικό κέντρο είχε πραγματοποιήσει μυστικές έρευνες για βιολογικά όπλα επί Σοβιετικής Ένωσης και συντηρεί δείγματα διαφόρων ιών, που κυμαίνονται από την ευλογιά έως τον Έμπολα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το «υπουργείο Υγείας έλαβε τα σχετικά έγγραφα για την έκκριση ενός ακόμη εμβολίου, του τρίτου ρωσικού εμβολίου, που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Τσουμακόφ. «Τον προσεχή μήνα το εμβόλιο αυτό θα κυκλοφορήσει επίσης προς χρήση για τους πολίτες, κάτι που θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τον εμβολιασμό ώστε να γίνει πιο προσιτός και συνεπώς να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τον κορονοϊό», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Η Ρωσία είχε εγκρίνει τον Αύγουστο το πρώτο της εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού, το Sputnik-V, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο της Μόσχας Gamalay σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.