Πιθανή ανανέωση της θητείας του Άχμεντ Αμπούλ Γιτ ως γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Πιθανή ανανέωση της θητείας του Άχμεντ Αμπούλ Γιτ ως γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Την επανεκλογή του 78χρονου πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου 'Αχμεντ Αμπούλ Γιτ στη θέση του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και για τα επόμενα πέντε χρόνια, φαίνεται να αποφασίζουν σήμερα επίσημα οι υπουργοί Εξωτερικών του οργανισμού.

Αυτό αναφέρει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, που επικαλείται αραβική διπλωματική πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου κατέληξαν στην απόφαση αυτή κατά τη συνεδρίαση των εκπροσώπων τους, που προηγείται της 155ης τακτικής Συνόδου Κορυφής σε υπουργικό επίπεδο που πραγματοποιείται σήμερα.

Όπως επισημαίνει και η «Αλ Αχράμ», «στις 30 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Αιγύπτου 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι απέστειλε μηνύματα σε 'Αραβες ηγέτες για να στηρίξουν την επιλογή του Αμπούλ Γιτ», ο οποίος κανονικά ολοκληρώνει την παρούσα 5ετή θητεία του τον Ιούνιο του 2021.

Να σημειωθεί ότι από την ίδρυση του Αραβικού Συνδέσμου, το 1945, μέχρι σήμερα, τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατείχε η Αίγυπτος, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο 1979-1990.