8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Πεκίνο: Αυστηρές προειδοποιήσεις και μέτρα από τις αρχές λόγω κορονοϊού

Πεκίνο: Αυστηρές προειδοποιήσεις και μέτρα από τις αρχές λόγω κορονοϊού
AP Images

Ενισχύουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο Πεκίνο οι κινεζικές αρχές καθώς η πρωτεύουσα της χώρας συνεχίζει να καταγράφει δεκάδες νέα κρούσματα κάθε ημέρα. Στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» κατά της λοίμωξης οι αρχές επιβάλουν ποινές σε χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανόνες ή παρακάμπτουν τους περιορισμούς και καλούν τους κατοίκους να αστυνομεύουν τις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με το Reuters ενώ τα κρούσματα βρίσκονταν κυρίως σε περιοχές καραντίνας, πλέον ορισμένα εντοπίζονται στην ευρύτερη κοινότητα, γεγονός που δείχνει την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον. Με τη Σαγκάη, τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόμβο της Κίνας, και πολλές πόλεις επίσης δεσμευμένες από περιορισμούς, η προσέγγιση μηδενικού COVID παραμένει στο επίκεντρο της κυβέρνησης παρά τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Αυτή την εβδομάδα οι αρχές του Πεκίνου έχει εντείνει τις προσπάθειες καραντίνας και έχει περιορίσει την προσέλευση στους χώρους εργασίας, με περισσότερες περιοχές να εκδίδουν οδηγίες για εργασία από το σπίτι. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από περιοδεία επιθεώρησης, τη Δευτέρα, από την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Sun Chunlan - υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού της Κίνας - κατά την οποία ζήτησε πιο ενδελεχή μέτρα για την αποκοπή των αλυσίδων μετάδοσης.

Ορισμένοι χώροι εργασίας έχουν αγνοήσει τις πολιτικές πρόληψης κατά του COVID, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua σε σχόλιο, και απέτυχαν να ελέγξουν τα προφίλ υγείας του προσωπικού τους ανοίγοντας ένα κενό για την εξάπλωση της επιδημίας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου στέλνουν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, προτρέποντάς τους να παρακολουθούν τα ταξιδιωτικά ιστορικά κρουσμάτων COVID και να αναφέρουν τους εαυτούς τους σε τοπικούς αξιωματούχους εάν οι κινήσεις τους επικαλύπτονται με αυτές των κρουσμάτων.