Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Nikola μετά από κατηγορίες για παραπλάνηση των επενδυτών

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Nikola μετά από κατηγορίες για παραπλάνηση των επενδυτών

Ο Τρέβορ Μίλτον, εκτελεστικός πρόεδρος της Nikola, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την εκτόξευση κατηγοριών από την εταιρεία short-selling Hindenburg Research προς τη start-up ηλεκτροκίνησης για απάτη.

"Η Nikola είναι πραγματικά στο αίμα μου και θα είναι πάντα - και η έμφαση πρέπει να είναι στην εταιρεία και στην αποστολή της να αλλάξει τον κόσμο - και όχι σε εμένα", αναφέρει ο Μίλτον σε δήλωσή του. "Έτσι, έλαβα τη δύσκολη απόφαση να προσεγγίσω το Συμβούλιο και να δηλώσω εθελοντικά ότι αποχωρώ από τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου. Η ίδρυση της Nikola και η ανάδυσή της σε μία εταιρεία η οποία θα αλλάξει δομικά τις μεταφορές και θα βοηθήσει στην προστασία του κλίματος παγκοσμίως ήταν μια απίστευτη τιμή για εμένα".

Προ ημερών, η Hindenburg Research έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση για την startup Nikola, βάζοντας στο στόχαστρο την γνωστή εταιρεία που έχει παρουσιάσει σχέδια για ανάπτυξη «επαναστατικών» οχημάτων με μηδενικές εκπομπές αερίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, αναφέρει ότι μίλησε με αρκετούς πρώην υπαλλήλους, έχοντας συγκεντρώσει έναν αριθμό email, μηνυμάτων, συμβάσεων και άλλων αποδεικτικών που, όπως υποστηρίζει, εμφανίζουν μια τεράστια εξαπάτηση.

Επί της ουσίας, η Hindenburg ισχυρίζεται ότι η Nikola δεν διαθέτει ιδιόκτητη τεχνολογία και υπερεκτίμησε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες των πρωτοτύπων οχημάτων της επανειλημμένα απέναντι στους επενδυτές.

Τα παραπάνω έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας της Nikola με την General Motors, βάση της οποίας η αυτοκινητοβιομηχανία με βάση το Ντιτρόιτ απέκτησε το 11% της startup. Ως εκ τούτου, αναλυτές αναφέρουν ότι οι εξελίξεις στην Nikola θα επηρεάσουν άμεσα και την General Motors.