Ουκρανία: Διάταγμα γενικής κινητοποίησης υπέγραψε ο επικεφαλής της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ

Ουκρανία: Διάταγμα γενικής κινητοποίησης υπέγραψε ο επικεφαλής της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ Λεονίντ Πάσετσνικ υπέγραψε σήμερα διάταγμα που προβλέπει γενική κινητοποίηση.

Ο Πάσετσνικ απαγόρευσε ταυτόχρονα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 55 ετών (σ.σ. δηλαδή σε ηλικία που μπορούν να φέρουν όπλα) να φύγουν από την περιοχή, ενώ επέτρεψε στις αρχές να προχωρήσουν σε επίταξη οχημάτων και περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων και ιδιωτών για αμυντικούς σκοπούς.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ Ντένις Πουσίλιν υπέγραψε επίσης αντίστοιχο διάταγμα.

25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Λουγκάνσκ με ίδια μέσα, 10.000 θα φύγουν με οργανωμένες αυτοκινητοπομπές  

Σημειώνεται ότι περίπου 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ με ίδια μέσα, ενώ περίπου 10.000 θα φύγουν με οργανωμένες αυτοκινητοπομπές, δήλωσε ο Γεβγκένι Κατσαβάλοφ, υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων των αρχών των φιλορώσων αυτονομιστών, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Περίπου 25.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα (σ.σ. με τη Ρωσία) με τα δικά τους αυτοκίνητα»,  όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, ενώ «σχηματίζεται οχηματοπομπή για την εκκένωση περίπου 10.000 ανθρώπων» με λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν χθες ότι απομακρύνουν τους αμάχους από τις εμπόλεμες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Η Δύση βλέπει στην απρόσμενη εξέλιξη το πρόσχημα που ερίζει ότι αναζητεί η Ρωσία για να εισβάλει στη γειτονική χώρα.

 Διαβάστε ακόμα:

ΟΑΣΕ: «Θεαματική αύξηση» των παραβιάσεων της εκεχειρίας στην Ουκρανία

Ο Πούτιν δεν θα κάνει πίσω αν δεν αλλάξει το status quo στην Αν. Ευρώπη

Μπάιντεν: Έχω πειστεί ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, θα στοχεύσει και το Κίεβο

Οι άμαχοι φεύγουν από το Ντονμπάς - Ανοίγουν τα καταφύγια οι Ουκρανοί

Ρωσικά ΜΜΕ: Δύο εκρήξεις στην πόλη Λουχάνσκ - Η πρώτη σε αγωγό φυσικού αερίου