Ουγγαρία: «Εκτόξευση» των κρουσμάτων στα 6.278

Ουγγαρία: «Εκτόξευση» των κρουσμάτων στα 6.278

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 στα 6.278 κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται αναλόγως στους 152, την ώρα που οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενη έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της διάδοσης της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορονοϊού στην χώρα.

Η Ουγγαρία είχε εμβολιάσει περισσότερο από το 10% του πληθυσμού μέχρις τις 2 Μαρτίου, έχοντας μόλις ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έβαλε στο μενού στο κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm και στην συνέχεια το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Παρά την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, ούγγροι αξιωματούχοι προειδοποιούν τις τελευταίες ημέρες ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την έξαρση της επιδημίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τον Νοέμβριο περιλαμβάνουν νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, διακοπή λειτουργίας ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, απαγόρευση συγκεντρώσεων και εξ αποστάσεως λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ένωση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε αυτήν την εβδομάδα την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.