Ο Ντ. Τραμπ αποκαθιστά τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ
Fox News

Ο Ντ. Τραμπ αποκαθιστά τη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Το ενδεχόμενο να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού στους Αμερικανούς δήλωσε ότι εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σύμφωνα με το Fox News αναμένεται να αποκαταστήσει εν μέρει την χρηματοδότηση του ΠΟΥ. 

«Το εξετάζουμε αυτό, πράγματι», απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση εάν θα διατεθεί δωρεάν εμβόλιο στους πολίτες των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, το Fox News, επικαλούμενο προσχέδιο επιστολής, αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι η κυβέρνηση Τραμπ «θα συμφωνήσει να καταβάλει ποσό έως αυτό που καταβάλλει η Κίνα σε εκτιμώμενες συμβολές» στον ΠΟΥ.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμβολή τους στον ΠΟΥ στα μέσα Απριλίου, κατηγορώντας τον διεθνή οργανισμό ότι «απέτυχε στη βασική του αποστολή», εννοώντας τις προβλέψεις του για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Εξάλλου, εχθές ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των ανθρώπων που θα ηγηθούν της «Επιχείρησης Ταχύτητα του Φωτός».

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους με τη συμβολή των δύο εξαιρετικών ανθρώπων», είπε ο Τραμπ έχοντας στο πλευρό του τον Άντονι Φάουτσι ο οποίος φορούσε μάσκα. O πρόεδρος πρόσθεσε «Είναι δύσκολο, έχει κόστος αλλά θα κάνουμε κάτι που δεν έχει γίνει ξανά από την εποχή του Manhattan Project (το πρόγραμμα ανάπτυξης ατομικής βόμβας)».