Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει συνεργασία μεταξύ Johnson & Johnson και Merck για τη παραγωγή του εμβολίου

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει συνεργασία μεταξύ Johnson & Johnson και Merck για τη παραγωγή του εμβολίου

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Merck & Co θα συνδράμει την ανταγωνίστρια της Johnson & Johnson για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εμβολίου κατά του κορονοϊου σε μια σπάνια συνεργασία δύο κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Την ανακοίνωση σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους αμερικανικής διοίκησης τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό την καθεστώς ανωνυμίας δήλωσαν οτι η κυβέρνηση αποφάσισε να μεσολαβήσει όταν ενημερώθηκε οτι η Johnson & Johnson είχε μείνει πίσω στην παραγωγή των εμβολίων. Βάση της συμφωνίας, η Merck θα παραχωρήσει δύο εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson. 

Η Merck διαθέτει παράδοση και τεχνογνωσία στη παρασκευή εμβολίων, εδώ και έναν αιώνα αναφέρει η Washington Post. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Merck είναι ο μοναδικός προμηθευτής του παιδικού εμβολίου που προστατεύει από την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά. Η ίδια εταιρεία απέσπασε επίσης την έγκριση της Ομοσπονδιακής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο κατά του Έμπολα το 2019.

Υπενθυμίζεται οτι η FDA χορήγησε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας προμήθειας 4 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων αυτή την εβδομάδα και 100 εκατ. δόσεων μέχρι τον Ιούνιο.