Ο μεγαλοεπενδυτής Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί... η κατάσταση με την GameStop έχει ξεφύγει

Ο μεγαλοεπενδυτής Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί... η κατάσταση με την GameStop έχει ξεφύγει

Ο επενδυτής Μάικλ Μπέρι, που έγινε διάσημος από την ταινία «Το μεγάλο σορτάρισμα» και η τοποθέτηση του οποίου στη μετοχή της GameStop το 2019 οδήγησε σε ένα ράλι φρενίτιδας, προειδοποιεί τώρα ότι η κατάσταση με την εταιρεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.ο.

«Αν έβαλα τη μετοχή στο ραντάρ σας, και τα πήγατε καλά, είμαι πραγματικά χαρούμενος για εσάς», δήλωσε ο Μπέρι που έγινε γνωστός προβλέποντας την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, όταν άνοιξε θέσεις σορτ στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη για τον ίδιο και το Fund που διαχειριζόταν.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι εκτός κάθε λογικής - θα πρέπει να υπάρξουν νομικές και κανονιστικές επιπτώσεις. Αυτό είναι αφύσικο, τρελό και επικίνδυνο», τόνισε ο επενδυτής.

Ο Μπέρι πάντως απέφυγε να απαντήσει ποια είναι η προσωπική του θέση στη GameStop, σε ερώτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο από το Bloomberg την Τρίτη. Η εταιρεία επενδύσεών του, η οποία είχε μερίδιο 2,4% στις 30 Σεπτεμβρίου, έχει πια αποσπαστεί σύμφωνα με τις κανονιστικές καταχωρήσεις που συνέταξε το Bloomberg.

Ο Μπέρι τράβηξε την προσοχή των επενδυτών ήδη από τα μέσα του 2019, όταν η εταιρεία του Scion Asset Management είχε αγοράσει ήδη μερίδιο 3,3% στην επιχείρηση βιντεοπαιχνιδιών. 

Η ιστορία της Gamestop έχει κάνει το γύρο του κόσμου καθώς η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε από τα 20 στα 160 δολάρια, χωρίς να υπάρχει κάποια αναβάθμιση από αναλυτές χρηματιστηριακών εταιρειών ούτε κάποια ανακοίνωση για μεγάλη βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας.

AP Photo/Jeff Roberson