Ο Μ. Πομπέο θα καταθέσει στη Βουλή για Ιράν και Ιράκ
ΗΠΑ

Ο Μ. Πομπέο θα καταθέσει στη Βουλή για Ιράν και Ιράκ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προκειμένου να καταθέσει δημοσίως για την (εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ) απέναντι στο Ιράν και το Ιράκ, αναφέρει το Reuters.

Η επίτευξη της συμφωνίας έγινε δυνατή μετά τις απειλές για την έκδοση κλήσης προς κατάθεση για τον Πομπέο με δεδομένες προηγούμενες αρνήσεις του να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής Έλιοτ Ένγκελ δήλωσε πως μίλησε χθες με τον Πομπέο και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συμφώνησε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής σε μία ακρόαση, ξεχωριστά από την ετήσια ακρόαση για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του ο Ένγκελ πρόσθεσε ότι θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία διεξαγωγής της ακρόασης του Πομπέο σύντομα. Μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικάνων, πιέζουν την κυβέρνηση Τραμπ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αδρανοποίηση του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί από στοχευμένο βομβαρδισμό αμερικανικού ΜΕΑ.

AP Photo/Cliff Owen