8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Ο Κινέζος πρόεδρος κατά των «χρωματιστών» επαναστάσεων

Ο Κινέζος πρόεδρος κατά των «χρωματιστών» επαναστάσεων
AP Images

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ μιλώντας σήμερα Τρίτη στη σύνοδο κορυφής των χωρών Κίνας και Κεντρικής Ασίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, τάχθηκε κατά των αποπειρών που γίνονται από εξωτερικές δυνάμεις να προκαλέσουν «χρωματιστές» επαναστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο είπε ο Κινέζος ηγέτης, οι επιθετικά διακείμενες εξωτερικές δυνάμεις «υπονομεύουν την ήρεμη ζωή» των λαών.

«Όλοι μας τασσόμαστε κατηγορηματικά κατά των αποπειρών των ξένων δυνάμεων να υποκινήσουν χρωματιστές επαναστάσεις στην περιοχή. Με πρόφαση την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών μας, υπονομεύουν την ήρεμη ζωή των λαών μας», δήλωσε ο Σι Τζιπίνγκ.

Έτοιμοι για βοήθεια σττο Καζακστάν

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στο Καζακστάν, ο Κινέζος ηγέτης είπε ότι οι ταραχές που έγιναν εκεί προκάλεσαν σημαντικές ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές. «Η Κίνα είναι γείτονας και φίλος του Καζακστάν και εμείς υποστηρίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και τη σταθεροποίηση της κατάστασης», είπε ο Κινέζος ηγέτης.

Ο Σι Τζιπίνγκ, δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να παράσχει στο Καζακστάν την αναγκαία υποστήριξη και βοήθεια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο λαός του Καζακστάν υπό την ηγεσία του προέδρου Κασίμ-Ζομάρτ Τκάγεφ θα ανοίξει το δρόμο της χώρα του για ένα φωτεινό μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ