Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 20:02

-A +A

Ντ. Τραμπ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κύπρου για επανένωση

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 20:02
Ντ. Τραμπ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κύπρου για επανένωση
-A +A

Μήνυμα στήριξης προς τον Νίκο Αναστασιάδη έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας στη Λευκωσία αναφέρεται ότι στο μήνυμα του ο Τραμπ σημείωνει ότι «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ενέργειας, της αντιτρομοκρατίας, της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας».

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», τονίζει ο Τραμπ και προσθέτει «πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της Κύπρου ώστε να απολαμβάνουν διαρκή ειρήνη».

Μεντβιέντεφ: Προς το συμφέρον Κύπρου - Ρωσίας η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας

«Η Ρωσία και η Κύπρος συνδέονται με φιλικούς δεσμούς και συνεργασία», αναφέρει σε δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίττρι Μεντιέντεφ.

«Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, όπως και η εφαρμογή των κοινών μας έργων στον τομέα της βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης, του πολιτισμού και άλλων, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει.

Τέλος συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από δεκάδες αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Ιταλίας, ο Βασιλιάς της Σουηδίας, ο Πρόεδρος της Πολωνίας, η Πρόεδρος της Εσθονίας, ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος της Κροατίας, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Σουλτάνος του Ομάν, η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά, ο Πρόεδρος της Ελβετίας, ο Πρόεδρος του Νεπάλ, και δεκάδες άλλοι ηγέτες.

 
-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα