Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 15:12

-A +A

Ντ. Τραμπ: Πρωτόγνωρη ακμή η οικονομία των ΗΠΑ - Hoax η δίκη εναντίον μου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 15:12
Ντ. Τραμπ: Πρωτόγνωρη ακμή η οικονομία των ΗΠΑ - Hoax η δίκη εναντίον μου
-A +A

Για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, την αμερικανική οικονομία αλλά και την κλιματική αλλαγή, μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Παράλληλα, χαρακτήρισε "hoax" και "ντροπή" την δίκη εναντίον του.

«Η Αμερική βιώνει μια πρωτόγνωρη ακμή», είπε ο Τραμπ επικαλούμενος τις εμπορικές συμφωνίες που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα με την Κίνα, αλλά και εκείνη με το Μεξικό και τον Καναδά. «Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν πρότυπο για τον 21ο αιώνα» πρόσθεσε. Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι επί των ημερών του τα πράγματα πάνε ολοένα προς το καλύτερο. «Από τη μέρα που ανέλαβα δημιουργήθηκαν επτά εκατομμύρια θέσεις εργασίας» τονίζοντας πως έχει μειωθεί η ανεργία και έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς τις μειονοτικές ομάδες και τις γυναίκες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δε δίστασε παράλληλα, να ασκήσει κριτική για μια ακόμα στην πολιτική της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, γνωστής ως Fed λέγοντας «ότι αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα και τα μείωσε πολύ αργά». Ο Τραμπ κατηγορεί ακατάπαυστα την Fed ότι δεν πράττει αρκετά για να τονώσει την οικονομία, ενώ πριν λίγο καιρό ανήγγειλε την πρόθεσή του να διορίσει δυο στενούς του συνεργάτες, την Τζούντι Σέλτον και τον Κρίστοφερ Γουόλερ στο συμβούλιο των κυβερνητών της Fed.

Στη συνέχεια με την Γκρέτα Τούνμπεργκ να βρίσκεται στην αίθουσα και να παρακολουθεί την ομιλία του, ο Τραμπ είπε «Πρέπει να απορρίπτουμε τους αιώνιους προφήτες της καταστροφής. Δεν είναι ώρα για απαισιοδοξία, αλλά για αισιοδοξία», τόνισε. 

Όσον αφορά τη δίκη για την παραπομπή του σημείωσε: «Πρόκειται για μια φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα