Ντ. Τραμπ: Κερδίσαμε άνετα τις εκλογές με μεγάλη διαφορά αλλα μας έκλεψαν

Ντ. Τραμπ: Κερδίσαμε άνετα τις εκλογές με μεγάλη διαφορά αλλα μας έκλεψαν

Παρότι έχει δώσει άδεια για την διαδικασία μετάβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι είναι νικητής των εκλογών, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι έγινε εκτεταμένη νοθεία στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην συγκέντρωση των Ρεπουμπλικάνων στην βορειοανατολική πολιτεία, ο Τραμπ είπε "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κερδίσαμε και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αλλά μας έκλεψαν". 

Χθες παρόλα αυτά, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τομ Γουλφ ανακοίνωσε ότι επικυρώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν από την τοπική αρμόδια επιτροπή. 

Εν τούτοις, σήμερα δικαστής απο το Πίτσμπουργκ διέταξε την παύση της διαδικασία μέχρι νεωτέρας. 

Υπενθυμίζεται οτι η αγωγή που είχε καταθέσει η εκστρατεία του Προέδρου Τραμπ στην συγκεκριμένη πολιτεια με την οποία ζητούσε να ανακηρυχθεί νικητής  και το κρατικό νομοθετικό σώμα που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους να αποστείλει τους δικούς του εκλέκτορες στο Κολέγιο, είχε απορριφθεί. 

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Πενσυλβάνια με περίπου 80,000 ψήφους διαφορά, ανατρέποντας το αρχικό προβάδισμα του Τραμπ με 600,000 περίπου ψήφους, χάρη στα λεγόμενα "επιστολικά ψηφοδέλτια".