Νιγηρία: Στο σκοτάδι η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής μετά από πολύωρο black out

Νιγηρία: Στο σκοτάδι η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής μετά από πολύωρο black out

Eκτός λειτουργίας για πολλές ώρες τέθηκε ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Νιγηρίας χθες Κυριακή, ενημέρωσε η εταιρεία διανομής TCN (Transmission Company of Nigeria).

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης δεν είναι ασυνήθιστες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. Αλλά το να καταρρέει ολόκληρο το σύστημα δεν συμβαίνει συχνά.

«Στις 11:25, το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας αντιμετώπισε πολλαπλές αποζεύξεις, οι οποίες οδήγησαν στην κατάρρευση του συστήματος», ανέφερε η εταιρεία.

Η TCN «άρχισε αμέσως μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου», με την ηλεκτροδότηση να επανέρχεται σε όλη τη χώρα εξαιρουμένων επτά «αξόνων», διαβεβαίωσε.

Η εταιρεία τόνισε ότι μετά την πλήρη αποκατάσταση της διανομής, θα μελετήσει τα αίτια του προβλήματος.

Το πεπαλαιωμένο δίκτυο, καθώς και ο επισφαλής εφοδιασμός της εταιρείας με ενέργεια, πιστεύεται πως πατάνε το φρένο ως προς την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της ηπείρου.

Η Νιγηρία πρόσφατα προχώρησε στην πρώτη αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτροδότησης, τα οποία ορίζονται από το κράτος, από το 2015.

Για πολλούς καταναλωτές, οι τιμές διπλασιάστηκαν.

Η κυβέρνηση και εταιρείες του κλάδου χαρακτήρισαν απαραίτητη την αύξηση των τιμών, για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων των εταιρειών διανομής και παραγωγής ενέργειας.