Νέα Υόρκη - Τα μισά κρούσματα κάτω των 50 ετών

Νέα Υόρκη - Τα μισά κρούσματα κάτω των 50 ετών

Ενώ τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη τα περισσότερα από τα κρούσματα προέρχονται ηλικιακά από την ομάδα των 18-49 ετών.

Παρόλο που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, μόνο το 46% των ασθενών με κορονοϊο στη Νέα Υόρκη είναι άνω των 50, ενώ το 53% είναι ηλικίας 18 έως 49 ετών. Το υπόλοιπο 2% είναι άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών.  Τα δημογραφικά στοιχεία, από το Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης αφορούν στοιχεία 3.954 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Χθες, ο κυβερνήτης της πόλης Άντριου Κουόμο έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη εύρεσης νέων νοσοκομείων για τους χτυπημένους από τον κορονοϊό, για έλλειψη αναγκαίου εξοπλισμού και αναπνευστήρων και την προβληματική συνεργασία ανάμεσα στους θεσμούς της πόλης και την Ουάσινγκτον. 

Ένα τόσο υψηλό ποσοστό καταδεικνύει επίσης ότι η επιδημία θα μπορούσε να φθάσει στην κορύφωσή της "σε 14 ή 21 ημέρες δηλαδή νωρίτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί", συμπλήρωσε ο Κουόμο.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλαζιο εκτίμησε ότι τουλάχιστον το 50% θα μολυνθούν από τον ιό, ήτοι 4 εκατομμύρια πολίτες. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times τα νοσοκομεία ήδη δεν έχουν καν τα απαραίτητα χαρακτηριστικό είναι πως στο νοσοκομείο New York-Presbyterian υπάρχει μόνο ένας αναπνευστήρας με αποτέλεσμα ο γιατρός να πρέπει να επιλέξει σε ποιον ασθενή θα τον χρησιμοποιήσει ενώ σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της πόλης μετατρέπουν σακούλες σκουπιδιών σε αυτοσχέδιες στολές προστασίας.